Dobrodošli u tražilicu za Izjave o svojstvima i CE oznake Semmelrock proizvoda.

Što je DoP i CE oznaka?

Uredba 305/2011 Europskog parlamenta i Vijeća predviđa tzv. Izjavu o svojstvima (eng. „Declaration of performance“) kojom proizvođač utvrđuje da osobine proizvoda odgovaraju navedenim svojstvima. Temeljem ove izjave proizvođač je dužan ispostaviti CE oznaku (frz. „Communautés Européennes“) za svoje proizvode, kako bi se proizvod mogao plasirati na tržište. CE oznakom izjavljujemo da za taj proizvod postoji Izjava o svojstvima, a u oba možete pronaći normativna svojstva proizvoda. Izjave o svojstvima čuvamo u trajanju od minimalno 10 godina te Vam u tom roku stoje u bilo koje vreme na raspolaganju.

Kako mogu pronaći Izjavu o svojstvima (DoP) za Semmelrock proizvod?

Nudimo Vam dvije mogućnosti pribavljanja Izjave o svojstvima za određeni Semmelrock proizvod.

1. Online Pretraživanje DoP

Semmelrock Online Pretraživanje DoP

Svi Semmelrock proizvodi koji u skladu s uredbom zahtevaju Izjavu o svojstvima označeni su višeznamenkastim kodom proizvoda. Taj broj možete pronaći na etiketi proizvoda tj. na svakoj paleti proizvoda (pogledati grafiku).

Da biste pronali odgovarajuću Izjavu o svojstvima, unesite  kôd proizvoda (DoP) u sledeći okvir i kliknite na “Pretraži”.
Oprez: prilikom unosa DoP koda pazite na velika i mala slova.

Podatkovni list može se spremiti na vašem računaru ili direkto odštampati.

Ne možete na deklaraciji pronaći DoP broj?

Na proizvodima koji su proizvedeni prije 01.07.2013. na deklaraciji (etiketi) nije istaknut broj Izjave (DoP broj). Iz tog razloga Vam za ove proizvode stavljamo na raspolaganje općenite Izjave o svojstvima za opločnike, ploče i ivičnjake. Iste možete zatražiti pomoću sledećih brojeva Izjava:

– Behaton: broj Izjave (DoP broj) 1338HRCOMW1580
– Ploče: broj Izjave (DoP broj) 1339HRCOMW1580
– Ivičnjaci: broj Izjave (DoP broj) 1340HRCOMW1580

2. Upit putem QR koda

Izjavu o svojstvima možete također zatražiti putem pametnog telefona ili tableta. Skenirajte raspoloživi QR kod sa etikete proizvoda. Dobiti ćete traženi dokument koji nakon toga možete slati e-mailom, MMS-om ili snimiti  te poslati snimak ekrana.

Savet: obratite pažnju na datum proizvodnje određenog proizvoda koji se nalazi na etiketi proizvoda.

Semmelrock Upit putem QR koda

Traženje Izjave o svojstvima za ove proizvode moguće je samo uz instalaciju besplatne aplikacije Wienerberger DoP App. Svi podaci iz potrebne Izjave o svojstvima integrisani su u QR kod, tj. prilikom skeniranja dotičnog koda na Vaš pametni telefon ili tablet se prikazuje Izjava o svojstvima. Pristup mreži za traženje ove izjave nije nužno potreban. Wienerberger DoP App možete instalirati na Vaše pametne telefone i tablete za sledeće operativne sisteme:

Android OS

Apple iOS

Windows Phone

Traženje Izjave o svojstvima (DoP) za proizvode proizvedene u periodu od 01.07.2013. – 27.06.2016.

Semmelrock DoP

Izjave o svojstvima za ove proizvode također se dobije skeniranjem QR koda sa etikete uz prethodnu instalaciju aplikacije Wienerberger DoP App na Vašem pametnom telefonu ili tabletu. Nakon skeniranje sledite prikazani link, DoP broj će se preneti automatski. Izaberite zemlju u polju “Select country” te na kraju odaberite opciju „Request DoP“. Za traženje ovih izjava potreban je pristup mreži.

Aplikacija Wienerberger DoP može se preuzeti i instalirati na vaš telefon ili tablet za sledeće operativne sustave:

DoP App

Nakon što ste preuzeli Izjavu o svojstvima možete je poslati e-poštom ili pohraniti na računar.